VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN
Missä kaupoissa voin osallistua?
Onnenpanttiin voi osallistua valituissa K-ruokakauppojen ja S-ryhmän myymälöissä. Katso kartalta Onnenpantti-kauppojen sijainnit.
Mitä voin voittaa Onnenpantissa?
Onnenpantissa on mahdollisuus voittaa K- ja S-ryhmän lahjakortteja 2, 5, 50 ja 10 000 euron arvosta. 10 000 euron pääpalkinnon voi halutessaan lunastaa myös Paygoo MasterCard® Gift -lahjakortteina, jotka toimivat maksuvälineinä normaalin luottokortin tapaan.
Mikä on todennäköisyyteni voittaa Onnenpantissa?

Onnenpantin voittoja on jaossa seuraavasti:

  • 10 000 euroa: 4 kpl
  • 50 euroa: 200 kpl
  • 5 euroa: 2 000 kpl
  • 2 euroa: 31 250 kpl

Keskimäärin joka 13. osallistuja voittaa Onnenpantissa.

Kuinka voin lunastaa voittoni?
Lahjakortit (2, 5 tai 50 euroa) lunastetaan suoraan kyseisen myymälän kassalta ostosten yhteydessä. Lahjakortti on käytettävä kokonaan yhdellä ostokerralla, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi. Voitot on lunastettava viimeistään kahden kuukauden kuluessa arpajaisluvan voimassaoloajan päättymisestä. Päävoitto 10 000 euroa lunastetaan ottamalla yhteyttä Recycling Lottery Finland Oy:n asiakaspalveluun hello@onnenpantti.fi.
Kuka on Onnenpantin järjestäjä?

Onnenpantin tavara-arpajaisluvan haltija on RLI Rahasto Oy (lupanro. RA/2023/1450) ja käytännön toimeenpanija on Recycling Lottery Finland Oy (Y-tunnus 2382365-9).

Tavara-arpajaislupa: Poliisihallitus RA/2023/1450, voimassa 1.12.2023 – 30.11.2024. Arpoja saa myydä eri ketjujen myymälöissä Suomessa lukuun ottamatta Ahvenanmaata.

Mihin Onnenpantissa kerätyt varat menevät?
Onnenpantin kautta tulevat lahjoitukset ohjataan tällä hetkellä joko Suomen Olympiakomitealle tai Suomen Punaiselle Ristille. Lahjoituskohde riippuu siitä, minkä avustuskohteen kyseinen kauppa on valinnut.
Miten Onnenpantin tuotot jakautuvat?
Arpajaislain mukaan voittojen yhteenlaskettu arvo tulee olla 35% arpojen arvosta. Voittojen vähentämisen jälkeen 46% Onnenpantin tuotoista menee avustuskohteille, loput Onnenpantin toimeenpanijan eri markkinointi- ja operointikuluihin.
Mihin Suomen Punainen Risti käyttää Onnenpantin tuottoja?

Suomen Punainen Risti käyttää Onnenpantin kautta kertyviä varoja paikallistoiminnan tukemiseen, mikä pitää sisällään mm. onnettomuustilanteissa auttamista, sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä monin eri tavoin.

Kriisi- ja konfliktitilanteiden sattuessa lahjoitukset voidaan ohjata Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jonka turvin Punainen Risti auttaa äkillisen kriisin tai katastrofin kohdanneita sekä Suomessa että maailmalla.

Mihin Suomen Olympiakomitea käyttää Onnenpantin tuottoja?

Kertyviä varoja käytetään Suomen Olympiakomitea ry:n toimesta yleishyödyllisen seuratoiminnan tukemiseen ja edistämiseen Tähtiseura-ohjelman kautta.

Urheiluseurat käyttävät näistä arpajaisista saamaansa tuottoa yleishyödylliseen toimintaan, mm. ohjaajien palkkaukseen, liikuntatilojen vuokraukseen ja liikuntavälineisiin.

Mitä tapahtuu, jos palautusautomaattiin tulee vika kesken arvonnan?
Häiriötapauksissa (esim. tietoliikenneyhteyksien katkeaminen kesken arvonnan) automaatti tulostaa kuluttajalle automaattisesti normaalin panttikuitin.
Osallistuin vahingossa arpajaisiin, mitä teen?
Lähetä kuva kuitista osoitteeseen hello@onnenpantti.fi. Liitä mukaan tilinumerosi, nimesi, puhelinnumerosi ja lyhyt kuvaus tapahtuneesta, niin palautamme rahat tilillesi.
Missä voin tutustua Onnenpantin sääntöihin?
Voit tutustua Onnenpantin sääntöihin täällä. (linkki säännöt-sivulle )